PARFUM DE VARĂ CU FOC

Notă de la Ela: Vara este un anotimp superb pentru o poveste de dragoste. Soarele, marea și grădinile cu trandafiri evocă atmosfera poemului de vară. Însă, dacă e vară, o poveste de dragoste nu este obligată să fie fericită.

Tocmai de aceea, Marius Robu revine cu acest poem specific anotimpului. Versul ușor, marcat de rimă ne aduce și mai aproape de anotimpul acesta în care domnește înghețata. Însă, de ce alege autorul să insereze simboluri trecătoare ca florile de tei?

Florile sunt cele mai trecătoare. Ele înfloresc doar într-un anotimp pentru a muri în celălalt. Practic, știm cu toții că nici florile de apartament, nici cele de plastic nu sunt eterne.

La fel ca florile, iubirea de vară este trecătoare. Vara fiind doar o altă vârstă a vieții umane. Ciudat- nu? Cel puțin la asta mă gândesc când citesc acum ( la 40 de grade0 acest poem. Poate la -10 grade sentimentul este diferit. Însă, există oare o diferență între momentul pe care îl descrie poemul și sentimentele cititorului?

Mi-ar plăcea ca voi să-mi răspundeți la această întrebare pe Facebook. Fiecare dintre noi simțim diferit, deci și răspunsurile noastre sunt diferite. La fel ca o poveste de dragoste, poemul se poate continua cu răspunsul ei.

Voi puteți citi mai multe poeme de Marius Robu aici. Iar eu vă urez: Lectură plăcută!

PARFUM DE VARĂ CU FOC

A trecut un sfert din vară;

De două zile sau trei,

Înfocata domnișoară

Își dă cu parfum de tei…

Cum să treci neobservată

De mine?

Nu s-ar putea:

Ești la fel de parfumată

Și arzi ca iubirea mea.

1 thought on “PARFUM DE VARĂ CU FOC”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *