Primele 2 cărți din topul Goodreads de luna aceasta

Fiecare cititor contrează pentru Goodreads. De aceea, site-ul oferă recomandări personalizate periodice. Astăzi, vă invit să analizăm Primele 2 cărți din topul Goodreads de luna aceasta într-un articol scurt.

Desigur, topul este făcut după recomandările pe care le-am primit eu. Fiind recomandări personalizate, tu vei primi unele diferite. Ceea ce mă bucură. Diversitatea este bună.

Sper că fiecare utilizator va găsi o carte care să îi placă, fie ea carte modernă sau carte nouă. De fapt acest top se referă la cartea modernă. Poate pentru că, în ultimele luni am citit și Ezra Pound.

În fine, dacă voi primiți alte recomandări, ar fi drăguți să le împărții cu prietenii. Iar ăsta este un avantaj al căutărilor personalizate- puteți avea parte de diversitate.

Să începem recenzare!

hubitul

The Hobbit, or There and Back Again

Tolkien nu este în niciun caz scriitorul meu preferat, însă el este votat Cel mai bun scriitor de Fantezie din toate timpurile. Deci, am zis să încerc. Cred că talentul lui Tolkien rezidă în personaje, relație și construirea lumii.

Poate, asta face ca cărțile să treacă testul timpului. Ador personajele din această carte, mai ales pe Bilbo care are intervenții haioase. Apoi, personajele create în jurul poveștilor mitologice cu elfi și dragoni. Mă fascinează lumea creată de Tolkien.

Însă, cititorii care citesc cărți non-ficționale pot fi deranjați de povestea mult prea imaginativă. Să fim sinceri, nimic din ce este relatat nu bate cu ideile și sentimentele omului modern. Tot romanul se bazează pe cavalerie și povești medievale.

Recomand audiobook-ul pentru cititorii mai leneși. După o zi lungă, canapeaua și cana de ceai merg bine cu un audiobook. Însă, din audiobook nu prea reții multe detalii.

Cartea audio este minunat interpretată, iar vocea personajului principal este haioasă. Nu cred că o găsiți în România, dar Amazon are prețuri bune. Politica de livrare este relaxată și prețul convenabil. Deci, când aveți timp și bani, încercați și audiobook-ul.

În continuare vă las o recenzie alternativă la carte:

Aceasta este povestea despre cum un Baggins a avut o aventura si s-a trezit ca face si zice lucruri cu totul si cu totul neasteptate…  Bilbo Baggins este un hobbit care se bucura de o viata confortabila, lipsita de mari ambitii si care arareori face drumuri mai lungi decat cele pana in camara lui. Viata lui calma este deranjata de aparitia vrajitorului Gandalf si a treisprezece gnomi.Acestia vor sa-l ia cu ei intr-o aventura „intr-acolo si din nou inapoi”, caci au un plan cum sa fure comoara lui Smaug, un dragon urias si extrem de periculos…  Preludiu la trilogia „Stapanul Inelelor”, „Hobbitul” s-a vandut in milioane de exemplare de la publicarea sa in 1937, devenind una dintre cele mai indragite si iubite carti ale secolului XX. 

„O capodopera fara cusur”The Times.

( sursă Emag)
harry potter

Harry Potter and the Deathly Hallows

Dezvoltarea poveștii lui Harry de la un copil de 11 ani, abia ajuns la Hogwarts la un copil de 17 ani perfect format este unimitoare.

Voldemort este și el surprinzător în această carte. Harry s-a maturizat și, totuși, este încă un adolescent, cu emoțiile și îngrijorările sale adolescentine. Apoi, și celelalte personaje au crescut.

Construcția fără greșeală a personajelor este unul dintre darurile lui J. K. Rowling. Dacă ați citit până aici, continuați. De data asta povestea se complică. Moartea începe să fie prezentă, iar Harry este pus în fața unor alegeri. Ce va face?

Nu știm, dacă nu citim. Scriitura este diferită de celelalte romane. De data asta, povestea magică se transformă într-o aventură inițiatică. Ce este nou? Inserția de emoții puternic exemplificate. Frica, moartea și ura nu mai sunt la nivelul de înțelegere al copiilor. De data asta, personajele fac alegeri și resimt consecințele severe.

Greșeala, timpul toate se contopesc într-o carte ce poate fi revendicată de ficțiunea de fantezie YA. Vă recomand să terminați seria Harry Potter. Nu este risipă de timp sau bani!

O recenzie alternativă:

Harry Potter paraseste pentru ultima oara Aleea Privet. Urca in atasul motocicletei lui Hagrid si porneste alaturi de urias spre cer. Stie ca Lord Voldemort si Mortivorii sunt pe urmele lor, nu prea departe. E rupta vraja de protectie care l-a aparat pana de curand, insa el nu se poate ascunde la nesfarsit. Toti cei iubiti de Harry sunt inspaimantati de Lordul Intunecat, iar pentru a-l opri Harry e silit sa gaseasca si sa distruga Horcruxurile ramase. Batalia cea de pe urma sta sa inceapa – Harry trebuie sa reziste si sa-si infrunte dusmanul

( sursă Emag)

Concluzie

Top-ul tău poate fi diferit de al meu. De aceea, vă recenzez doar cărțile primite ca recomandare pentru profilul meu.

Vă las cu articolul anterior și vă întreb:

Cum arată recomandările voastre?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *