Recenzie de poezie la „Sub negrul ceas al blândei nopți”

Am vrut să vă fac o secțiune de poezie, dar acum voi face o Recenzie de poezie la Sub negrul ceas al blândei nopți. Una cu operele cititorilor ar fi potrivită pentru acest blog. De aceea, primii chestionați au fost colegii mei de facultate.

Din întrebare în întrebare, azi vă voi recenza un volum nou: Sub negrul ceas al blândei nopți.

Cine este autorul?

A urmat cursurile Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, unde și-a dobândit primele experiențe artistice. Pasiunea pentru muzica clasică, teatru, dans, pictură, artă, spiritualitate și poezie le are din copilărie. Înscrierea la Actorie i-a dat ocazia de a participa la castinguri și a reușit să fie colaborator în spectacole de teatru ale Teatrului Național și ale Operei Române din Craiova. Robert Vladu este absolvent al Facultății de Litere, secția Actorie, din Craiova. A debutat în lumea literară cu volumul de poezii „Sub negrul ceas al blândei nopți”.

(pagină personală autor)

De ce vă recenzez un scriitor nou? Pentru că un blog despre literatură nu înseamnă doar autori majori și fiecare dintre noi poate deveni Mircea Cărtărescu într-o zi.

Pentru voi să încercați stiluri noi ar fi oportun, iar scriitori noi asta fac. Multitudinea de forme o să vă uimească.

Așa că, dacă nu aveți cont pe Scribophile, Wattpad sau Sweek faceți unul pentru că, acolo literatura coboară mai aproape de noi.

Să recenzăm deci volumul de poezie.

Sub negrul ceas al blândei nopții

Sub negrul ceas al blândei nopții- Robert Vladu

Anul apariției: 2020

Limba Română

Număr de pagini: 71

Volum de față reinventează temele romantice preexistente. Noaptea, negrul, ceasul îndeamnă spre visare- locul unde orice este posibil.

De la poeme catren, până la structuri monobloc acest scriitor nou experimentează variații tematice diverse: de la iubire la eu, totul pare desprins din vis.

Îmi place abordarea pe care a adoptat-o el. Libertatea cu care eul liric se descrie în raport cu o declarație personală de iubire ( fără un obiect/o ființă iubită) face poemele acestui scriitor nou să fie marcate de o contemplație scoasă parcă din visare.

Aș fi vrut puțin mai multă structură monobloc. Însă este doar o preferință personală. În opinia mea, acest tip de structură utilizat mai ales în proză ar fi mai potrivit pentru unele poeme că Iarăși pleci.

Formatul fals epic ar da posibilitatea creării reveriei prin stilizarea cadrului.

Recomand acest volum de poezie amatorilor de texte romantice. Deși este un scriitor nou, autorul înțelege curentul ce a marcat o bună parte din epoca premodernă.

Câteva impresii de la cititori

Un amalgam de sentimente adunate cu meticulozitate într-un sublim buchet de versuri ce emană mireasma dragostei!

(pagină oficială de facebook)

Descoperă un suflet răscolit care se încăpățânează să trăiască căutând cu o sete arzătoare Absolutul! Căci IUBIREA e Absolutul, iar ABSOLUTUL e Iubire!

(pagină oficială de facebook)

O iubire creionată în contraste discrete de întuneric și lumină! 💫 „Sub negrul ceas al blândei nopți „

(pagină oficială de facebook)

„O gingășie de un har ce n-are nici pereche. Cu un suflet ce-i curat și lumea nu-l pricepe.” 🕊▫️Primăvara începe cu dragoste și poezie!

(pagină oficială de facebook)

Concluzie

Un blog despre Literatură nu ar fi niciodată complet fără texte de la scriitori noi. Sper că blogul meu va fi vizitat și de astfel de public.

Până atunci, vă las să citiți articolele din secțiunile existențe sau Blog unde sunt cele mai noi apariții. Puteți să ne trimiteți textele voastre spre recenzare.

Promit că vor fi pe blog în maxim două săptămâni de la primire. Sper că asta va servii scopului acestui blog- să creăm un spațiu virtual pentru cititorii.

Vi se pare această secțiune relevantă?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *