Richard Koch- cum să aplici principiul Pareto în viață și scris?

Principiul 80/20 prezentat de Richard Koch este derivat din Principiul Pareto. De fapt, ideea lui este aplicabilă în orice domeniu. De ce Richard Koch- cum să aplici principiul Pareto în viață și scris? Pentru că adesea pierdem timpul pentru lucruri inutile. Deci, uneori nu este eficient să lucrezi din greu, ci să îți organizezi timpul timpul eficient. Însă, orice metodă are limitele ei. Deci, acest articol explică o cale de aplicare a principiului și limitele lui, dar nu garantează reușita.

Richard Koch are o explicație foarte bună, tip dezvoltare personală. Deci, cartea de câteva sute de pagini rezumă informațiile relevante. E destul de simpatică abordarea lui. Practic, în scrierea cărții a folosit acest principiu pe care îl explică.

Deci, pentru un scriitor este esențial să își păstreze ideile, dar să și muncească consecvent. Așa că nu ar fi rău să țină cont de variabilele din viața de zi cu zi. Până la urmă, timpii morți apar ca rezultat al unei situații neprevăzute ca o ieșire în oraș sau ore suplimentarea la muncă. Proiectul tău poate fi ruinat astfel.

Regula enunțată poate fi aplicată și în cazul în care vrei să fii fericit. Până la urmă, fericirea este influențată de cum îți petreci timpul și cât de mulțumit ești de viața ta. Deci, sunt o grămadă de lucruri la care să muncești.

Hai să vă explic un pic principiul Pareto!

pareto

Principiul Pareto- explicat

Principiul Pareto se bazează pe o analiză a unui economist italian Vilfredo Pareto. El a observat că 80% din Italia este deținută de 20% din oameni. De aici, a enunțat o ipoteză conform căreia poți ajunge la rezultate bune cu 20% efort. Desigur, totul ține și de o analiză statistică. De aceea, există limitarea că nu vei atinge perfecțiunea într-un domeniu fără cei 20%. Însă, poți obține rezultate mai bune sau mai proaste.

Din cauza aceasta marketingul a început să exploateze acest principiu. În practică, s-a demonstrat că din 10 apeluri care cer încheierea unui abonament 2 răspund pozitiv. De aceea, s-a conturat idea de client ideal(buyer persona) și pe ea merg toate campaniile publicitare.

Astfel, noi putem cuantifica rezultatele nu efortul, ceea ce este ideal. Însă, nu totul funcționează așa. Poți învăța o limbă străină fără efort, doar dacă sari peste gramatică și înveți combinații definite de fraze. Însă, acest lucru nu te va aduce la nivelul unui traducător, ci vei putea obține o slujbă în aceea țară. Gramatica reprezintă 20% din procesul de învățare al unei limbi noi, dar este cea mai grea.

Ok, o să încerc să vă dau o idee de aplicare a acestui principiu:

Peste 80% din valoarea de piață pe piețele globale din zilele noastre este alocată activelor intangibile. Aceasta este, tot mai mult o dimensiune a talentelor, sub formă de cunoștințe strategice, creativitate, adaptabilitate și executare în rândul forței de muncă. În această nouă economie a talentelor, avantajul competitiv se bazează pe practici integrate și măsurabile pentru dobândirea, alinierea, implicarea, avansarea și păstrarea oamenilor potriviți.Deși talentul este acum o pârghie competitivă puternică, majoritatea organizațiilor continuă să folosească managementul resurselor umane și practicile din era industrializării. Seria educație a Institutului de Capital Uman (Filiala Africa) contestă aceste vechi paradigme și îndreptățesc noi practici, prin oferirea unei curricule exclusiv pentru talente în domeniul Managementului Strategic și liderizmului în economia nouă.

(Human Capital Institute, USA, sursă aici)

Cartea lui Richard Koch

Ei bine, cartea este ușor de citit. Koch formulează totul ca discurs liber în care dă exemple practice. Pareto este mult mai tehnic, iar sursele academice la fel. Dacă vrei o carte ușoară care să te ajute să înțelegi acest principiu, Koch este perfect:

Principiul 80/20, o carte originala, provocatoare si practica, a devenit o lucrare clasica in domeniul afacerilor si un bestseller mondial. In aceasta editie aniversara Richard Koch a inclus un capitol nou, in care prezinta cateva dintre sutele de raspunsuri primite de la cititorii cartii inclusiv un cantec rap! si improspateaza intelegerea adevaratului potential al acestui principiu.Iar principiul este cu adevarat solid, trecand cu brio proba timpului si fiind validat prin experienta incontestabila a persoanelor si organizatiilor cu eficienta inalta. Mii de oameni din intreaga lume l-au aplicat cu succes la serviciu, in cariera lor si in viata personala.

Koch ne invata cum putem aplica principiul 80/20 pentru a realiza mult mai multe lucruri cu mult mai putin efort, timp si resurse, concentrandu-ne pur si simplu asupra celor mai importante 20 de procente si controland astfel evenimentele in loc sa ne lasam noi controlati de ele, cu rezultate spectaculoase

(sursă Elefant-preț 25 de lei)
koch

Concluzie

Principiul Pareto este larg aplicabil în marketing, industrie, în viață și scris. Totul se bazează pe însușirea unui set de date de bază despre problema ta. Când vinzi ceva, datele de bază sunt cele obținute de la cumpărător. Pe baza lui poți crea un model ideal. Ca să nu vă bag mai mult în ceață, uite o lectură care să vă ajute. (aici) Ca să vă liniștesc- există programe online care analizează datele strânse de tine. Însă, când aplici acest principiu pentru scris s-ar putea să fii tu clientul analizat.

Variabilele sunt destul de impredictibile. Hazardul are o altă formulă de calcul. De aceea, este important să știm că principiul lui Pareto este pur teoretic și a dat rezultate bune în științe. Nu poți garanta că vei învăța o limbă străină mai bine folosindu-l, dar poți să adopți un obicei nou făcând asta. Așa că, țineți cont și de cei 20%. Ei sunt cheia spre perfecțiune.

Vă las și un alt articol care să vă ajute. Voi ce metode folosiți pentru a crește eficiența?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *