Seria de articole scrise din umbră. „Eleanor & Park”

Blogul nostru a ajuns la postări constante. De aceea, am invitat și alți scriitori(cunoștințe) să facă recenzii, o dată pe lună. Din Seria de articole scrise din umbră. Eleanor & Park.

Primul scriitor este pasionat de cărți romantice și cărți noi. Ea a ales pentru articolul din seria de articole scrisă din umbră cartea nouă: Eleanor & Park.

Să vedem recenzia independentă!

Eleanor & Park

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Anul apariție: 2014

Traducere:

Număr de pagini: 336

Perioada aceasta am citit „Eleanor & Park” de Rainbow Rowell, o poveste de dragoste extraordinară. Cartea ne prezintă povestea lui, Eleanor și Park, doi adolescenți de 16 ani care descoperă pentru prima dată dragostea.
Eleanor este grăsuță, roșcată, cu pistrui. Ea este mai săracă, provenind dintr-o familie dezbinată. Tatăl ei natural a părăsit- o refăcându-și viața. După ce este dată afară din casă, de către tatăl ei vitreg. Apoi, ea se întoarce să locuiască în casa mamei alături de ceilalți frați. Aceasta se îmbracă în haine largi, bărbătești, peticite și rupte. Toți cei 5 frați dorm într-o singură cameră cu paturi supraetajate. Eleanor ajunge într-un oraș nou și este nevoită să se înscrie la o școală nouă. Acolo toată lumea pare s-o urască și să o respingă.

Considerații asupra poveștii…

Ea este luată în râs de colegi, atât pentru aspectul fizic mai diferit, cât și pentru faptul că era mai tăcută și mai ciudățică. O problemă de actualitate, ”bullying”-ul, care poate avea efecte devastatoare asupra psihicului unui copil în formare, care abia își descoperă caracterul, principiile și valorile. Toate acestea până îl cunoaște pe Park, un copil mai tăcut si cu o viață perfectă. Atât mama lui coreeanca, cat si tatăl american îi oferă dragoste și afecțiune. Park este tipul cu care Eleanor își împarte locul în autobuz, care, încetul cu încetul, se apropie de ea. Cu timpul să se apropie și schimbă muzică și benzile desenate colecționate de Park. O frumoasă prietenie se conturează între aceste două suflete fragede. Totuși, în sufletul lui Eleanor fluxurile și refluxurile încă nu s-au retras în totalitate.

Un pic mai mult extras din poveste…


Cu timpul, relația celor doi devine din ce în ce mai apropiată. Deși colegii lui râd de el din cauza asta, dar lui Park nu-i pasă. El continuă să se vadă cu Eleanor. Deși Park pare să se dăruiască în totalitate acestei relații, în sufletul lui Eleanor încă există un bob de ezitare. Urmărită de umbra trecutului care-i împăienjenește zâmbetul, Eleanor se teme atât pentru această relație. Însă, dorind în continuare, să rămână lângă cel care i-a fost alături în cele mai neprielnice momente
Nu vreau sa dezvălui finalul cărții și le doresc tuturor cititorilor aceleași emoții puternice pe care le-am simțit când lecturam. Am plâns la terminarea acestei cărți, în care tatăl vitreg își arată cu răutatea, iar Park dragostea.
Recomand din tot sufletul!

Concluzie

Eleanor&Park este o carte romantică interesantă. Ea pare din categoria Young Adults, o categorie care încurajează mai mult poveste și mai puțin simbolismul.

Nu am citit această carte, deci mă bazez pe recenzia primului meu scriitor din umbră. O recenzie independentă.

Pentru noi, contează să dezvoltăm o comunitate. De aceea, eu o să public, articole independente pentru care putem oferi suport. Dacă vrei să scrii, dar nu știi cum se face un blog… noi suntem aici cu sfaturi și idei (în limita a ce cunoaștem). Nu ezitați să ne scrieți la rubrica Contact.

Ai scris vreun articol luna asta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *