Sfaturi pentru scris

Cu ce ne ocupăm?

Sfaturi pentru scris este pagina în care vei găsi noutăți despre lecții de scriere creativă, traduceri pentru cursuri de scriere creativă disponibile doar în engleză și articole care îți vor arăta cum să scrii următorul bestseller al genului preferat. Te invit să citești și categoria Mostre de text și Ce spune gramatica pentru mai multe sfaturi utile.

De asemenea, autorii amatori cunoscuți de mine lasă texte de autori pe pagina noastră. Tu ești invitat să le citești. Diferența între mostre de text și texte de autori este faptul că mostrele conțin explicații pe margine.

Povestea din spatele categoriei


Ideea pentru această pagină a pornit acum mai bine de un an. În ianuarie 2020, atunci echipa noastră s-a orientat spre această categorie de blog.

Am decis că vom alege subiecte care să îi ajute pe studenți, elevi de liceu și scriitori amatori. Însă, acest concept total nou a venit în această jumătate de an.

De atunci, muncim pentru a scrie articole mai bune. Ne bazăm pe surse străine ca să învățăm cât mai multe trucuri de la scriitori. Scopul final va fi să oferim numai acele mostre de text și sfaturi pentru scris care să te ajute și să fie accesibile tuturor.

Ne dorim să ajungem o comunitate de scriitori numeroasă pentru că împreună putem ajunge scriitori valoroși.

Ideea de pornire:

Există site-uri de profil despre scriere creativă în România?

Nu, există doar bloggeri care au un subiect pe an despre scriere creativă. Însă, ei nu oferă mostre de text(template). Deseori, aproximăm ceea ce ni se recomandă.

Totul din cauza explicațiilor vagi sau prea savante. De aceea, eu folosesc surse străină când trebuie să scriu într-un anumit registru. De aceea, Sfaturi pentru scris va conține mereu exemple și va fi dublat de o mostră de text cu explicații pe margine.

Cartea Nouă este un proiect online, cu scop educativ, care își propune să analizeze într-un singur site toate ariile de interes ale scriitorilor începători de la recenzii de cărți, ce spune gramatica, sfaturi pentru scris la mostre de scris, șabloane și texte academice.

De aceea, noi vrem să devenim o comunitate online. Un spațiu în care vor circula sfaturi pentru scris, mostre de text, gramatică pentru ca noi, scriitorii amatori să creștem împreună.