Sugestii de rezolvare a problemelor curente din „Descurcă-te cum poți”

Sugestii de rezolvare a problemelor curente din „Descurcă-te cum poți”

Dezvoltarea personală ajută. Ea este împrăștiată pe domeniile de interes ale omului. Cele mai frecvente moderne sunt legate de anxietate și depresie. De aceea, vă dau câteva Sugestii de rezolvare a problemelor curente din „Descurcă-te cum poți”.

Am citit această carte despre problemele curente și vreau să vă recenzez câteva sfaturi sugerate în ea (ce conține un index al tuturor problemelor). Unele care să aibă impact imediat asupra calității somnului și a vieții în general. Altele necesită timp pentru aș face efectul.

Nu vă sugerez sfaturi goale sau empirice. Pe alocuri încerc să le comentez pentru voi, adăugând o notă personală. Ar fi interesant să aflu, dacă sfaturile și explicațiile din acest articol v-au ajutat în fața problemelor urgente din viața noastră.

Să începem recenzarea acestei cărți de dezvoltare personală care este un dicționar al tuturor problemelor!

Problemele explicate: 1# Îngrijorarea excesivă

Simțiți că inima vă lovește pieptul? Respirați sacadat în timpul unei ședințe stresante? Aveți insomnie? Toate acestea sunt simptome ale anxietății care apar frecvent menționate în cărți.

Cartea de dezvoltare personală propusă de Leo Lederrey dezbate această problemă. Autorul ne explică ce este anxietatea și cum se manifestă.

Apoi, prin exerciții practice ne sugerează soluții. Eu vă propun un sfat personal încercat. Respirația propusă ca tehnică ajută, dar dublați efectul folosindu-vă de memoriei.

Leo Lederrey ne spune cum să respirăm, dar dacă facem asta când ne amintim melodia preferată sau imagini relaxante efectul e dublu. Închide ochii o secundă, faceți un playlist mental care să redea melodiile în minte până te calmezi.

Nu merge din prima și trebuie să ai ochii închiși, dar exersând vei reuși. Multe griji sunt inutile. Mintea le poate tria, dar dă-i o pauză uneori. Meditează!

Ce înseamnă anxietatea?

Ce simți:

Nu îți poți controla îngrijorarea sau anxietatea. Odata ce ai început să te îngrijorezi întâmpini dificultăți în a te concentra pe alte sarcini. Ca atare, performanța ta la locul de muncă, la școală, la facultate etc., este mult diminuată

Ești într-o stare permanentă de agitație și nerăbdare

Ești obosit tot timpul. Acest lucru se datorează consumului de energie ridicat care are loc atunci cînd încerci să găsești răspuns la șiruri lungi de întrebări de tipul: “Dar dacă se întâmplă …asta?” sau “Și dacĂ se întâmplă și … asta?”

Somnul este perturbat

Te concentrezi cu dificultate și nu poți fii atent

Ai anumite tulburari somatice: nod în gât, tensiune musculară, migrene, simptome gastrointestinale

( sursă reginamaria)

Problemele explicate: #2 Nu îmi place în pielea mea

Râzi rar și nu ai simțul umorului? Leo Lederrey are o explicație și o soluție. În carte, el spune că umorul este o metodă de adaptare la situațiile stresante.

Când suntem stresați, devenim rigizi. Rigiditatea poate fi eliminată prin relaxarea mușchilor și mindset. Apoi, vine și umorul- așa natural. Vreau să completez sfaturile lui. Vă spun că au funcționat.

Apoi, ca să învăț mai mult și să devin dezinvoltă am exersat umorul cu persoanele apropiate. Spontaneitatea este cauza umorului. Când suntem spontani, suntem haioși.

Deci, relaxați-vă într-un cadru liniștit și amintiți-vă că oamenii ăia nu sunt acolo să vă judece. Pur și simplu cultivați încrederea acordându-vă o zi pe săptămână la terasă sau în parc.

Expunerea sinceră și socializarea or să vă facă mai puțin rigizi. Apoi, veți vedea că sunteți și mai amuzanți.

Deci, ieșiți mai des în oraș. Faceți exerciții de scriere creativă care vă vor arăta sigur o cale spre voi.

Care este de fapt problema?

Depresia este o stare psihică patologică, adesea cauzată de un dezechilibru chimic din creier, ce se manifestă ca o stare de tristețe, pesimism, dezinteres generalizat, lipsa puterii și a dorinței de concentare și de comunicare. Nefericirea este însă o dispoziție adesea dobândită prin modul în care alegem să trăim, ce se manifestă printr-o permanentă nemulțumire, o pasă proastă în care ne aflăm mai întâi în interior și apoi ținem cu tot dinadinsul să o și exteriorizăm. Totuși, similar depresiei, nefericirea cronică poate fi diagnosticată și mai ales tratată.

(sursă respiro)

Problemele explicate: 3# Să vorbesc cu cineva despre asta?

Uneori te poți ajuta singur, dar alteori ai nevoie de ghidare. Însă, suntem oameni și tindem natural să exagerăm. Mai ales unele fete tinere. Că să nu dați bani pe psihologi care nu vă ajută, citiți o cartea de dezvoltare personală. Dacă nu găsiți nimic, căutați un expert care vrea să vă ajute plătit de asigurare.

Astfel, autorul acestei cărți de dezvoltarea personală ne ghidează în alegerea noastră. Din păcate, o carte va fi mereu încremenită în momentul ieșirii din tipografie, deci va trebui să ne căutăm singuri psihologi dedicați.

În România, această căutare este grea. Poate că online veți avea mai mult succes decât să căutați fizic în orașul vostru, dar nu uitați că un psiholog nu vă va rezolva problemele.

Ei sunt acolo ca ghizi, rezvolvarea problemelor ține tot de voi și disponibilitatea voastră pentru schimbare. Dacă nu simțiți că vreți să schimbați ceva, nu dați banii pe ședințe scumpe. Nu vă vor ajuta…

Schimbarea e în noi și nu este marcată de verbul TREBUIE, ci de verbul VREAU. În această mentalitate, mi-am găsit fercirea.

Nu trebuie să fiu fercită. Vreau să fiu fericită, mi-am făcut un plan pentru a atinge asta și îl aplic zilnic. Nu este vina slujbei, ci voi nu vă doriți să lucrați acolo.

Când înlocuiți Trebuie cu Vreau. Vă asumați toate deciziile luate (bune sau rele) și nu mai sunteți așa dezamăgiți când ceva nu iese bine.

Viața este un cadou, bucurați-vă de ea și de cei de lângă voi.

Concluzie

Unele cărți de psihologie practică ne motivează, dar sunt altele care ne ajută în probleme mai delicate. Una dintre acestea este cea recenzată astăzi, Descurcă-te cum poți.

Vă recenzez cartea pentru că are sfaturi bune și accesibile. Apoi, voi decideți, dacă merită cumpărată.

Aveți articolul precedent și vă întreb:

Ați mai citit cărți despre probleme curente?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *