texte academice

Texte academice sau funcționale

Cum rubrica Sfaturi pentru scris se axează pe beletristică, noi ne-am propus să venim în sprijinul studenților și elevilor cu informații despre Texte academice și funcționale. Această secțiune se ocupă cu sfaturi pentru lucrări de licență, masterat, eseuri pentru concursuri, referate. Însă, șabloanele se găsesc în secțiune dedicată.

Cum să scrii texte de orice fel?

Exemple și Explicații

Alte referințe utile

Topul aplicațiilor utile web sau Android:

Ai nevoie de ajutor cu lucrarea de licență?

CERE AJUTOR

Lucrarea de Licență este sfârșitul urât al unei experiențe plăcute. Adevărul este că în clipa în care o scrii descoperi mai multe exemple, aplicații web sau Android și cărți care te-ar interesa. Însă, nu îți face impresia că vei fi expert de la prima încercare.

Cum majoritate documentelor pe care le-am folosit au fost în engleză, vreau să te scutesc pe tine măcar de asta. Nu toți am studiat engleza ca a doua limbă. Apoi, nu știu câți o stăpânesc îndeajuns de bine ca să înțeleagă articole în Engleză.

De aceea, eu voi face articole de genul How to? pentru toate textele funcționale din viața de student/elev(multe texte din facultate le folosești și la liceu). Dacă vrei varianta lungă a articolului mei, caută sub text. Acolo pun o bibliografie cu link către sursă.

Astfel, ai de ales între varianta scurtă (articolul de blog) și varianta lungă(articolele de specialitate despre subiect). Sper că astfel ție îți va fi mai ușor să găsești cea mai bună abordare pentru teza ta.


Păreri de la cititori

Cum părerea ta contează, am dat spre citire postările mai multe colegi care își scriu lucrarea de licență. Uite câteva păreri ale lor despre articole.

Desigur, această rubrică îți este deschisă și ție. Poți să ne lași un mesaj mai lung cu idei, îmbunătățiri sau reclamații. Apoi, dacă vrei comentariul tăuu poate apărea aici.

greseli pe care le fac autorii

Student

studenta

Student

student

Student

Interesat?

Dacă ești interesat de proiectul nostru, există o pagină unde îți poți face cont. Din contul tău, poți afla despre cele mai noi postări. Însă, asta nu e tot. Poți lăsa comentarii la postările publicate. Totuși, critica constructivă este bună, dar nu încurajăm textele pline de ură, scrise cu majusculă, care conțin înjurături. De regulă, comentariile ajută autorul să devină un scriitor mai bun. De aceea, comentariile de genul problema X apare din motivul Y sunt folositoare tuturor.