The Hobbit- cea mai bună carte de fantezie?

The Hobbit-cea mai bună carte de fantezie?

The Hobbit- cea mai bună carte de fantezie? Toată lumea cunoaște universul lui Tolkien. Însă, ce ar fi să explorăm mai mult? The Hobbit a fost integral ecranizată și este fără discuție cea mai bună carte de fantezie englezească. De aceea, o explorăm astăzi sau, mai bine zis, explorăm povestea autorului.

Tolkien este un autor care a trecut prin războiul mondial. Astfel, universul ficțiunii lui este puternic influențat de pierdere. Deși vesel, hobitul este un personaj care reflectează la pierdere.

Să începem să reflectăm și noi asupra cărții!

recenzie

Recenzie

Hobiții sunt o rasă foarte rezervată care trăiesc o viață economică. Însă, când viața ordonată și liniștită e amenințată, eroii fricoși apar. Bilbo sigur este un hobit tipic. Când i se propune să lase viața tihnită deoparte o vreme pentru a se alătura unei cete în cătare de aventuri, el refuză de la început. O circumstanță specială îl face să se răzgândească. Va reuși o ceată ciudată să câștige războiul?

Cartea este superbă pentru personajele ei hazlii. Practic, e greu să îi iei în serios pe hobiți. Însă, aceasta este doar o aparență. În fundal, fiecare personaj are o motivație puternică. Prințul dorește răzbunarea tronului furat. Hobitul se teme de moartea iminentă, iar vrăjitorul face orice pentru a elibera lumea.

Cartea are o traducere bună. Deși este neînțeleasă. Multe detalii de istorie a Angliei, de mitologie și religii vechi nu sunt înțelese. Ideea de curaj este omniprezentă. Vrem curaj atunci și acum.

Puteți citi și o recenzie alternativă:

Aceasta este povestea despre cum un Baggins a avut o aventura si s-a trezit ca face si zice lucruri cu totul si cu totul neasteptate… Bilbo Baggins este un hobbit care se bucura de o viata confortabila, lipsita de mari ambitii si care arareori face drumuri mai lungi decat cele pana in camara lui. Viata lui calma este deranjata de aparitia vrajitorului Gandalf si a treisprezece gnomi. Acestia vor sa-l ia cu ei intr-o aventura „intr-acolo si din nou inapoi”, caci au un plan cum sa fure comoara lui Smaug, un dragon urias si extrem de periculos… Preludiu la trilogia „Stapanul Inelelor”, „Hobbitul” s-a vandut in milioane de exemplare de la publicarea sa in 1937, devenind una dintre cele mai indragite si iubite carti ale secolului XX.

(sursă Libris)
the hobbit

De ce să citești The Hobbit?

  • Hobitul reflectează la pace, moarte și război. Astfel, Tolkien împrumută personajului propriile experiențe. El a supraviețuit războiului și cunoaște pierderea. Biografia sa este înțesată de camarazi căzuți pe front și iubirea imposibilă din timpul războiului.Însă, spre deosebire de alți autori, Tolkien dă sens experienței.
  • Hobitul nu este trist. El este fricos, dar obiectiv. De aceea, povestea curge plină de haz.
  • Desigur, războiul este o tragedie pe care o întâmpină cu teamă. Faptul că se descotorosește de teamă este uimitor redat prin verbe de mișcare.

Concluzie

Tolkien este uimitor. Pe vremea lui miturile erau obiect de studiu. De aceea, este un scriitor care are o intertextualitate greu de ghicit. Referirile la alte texte sunt greu de identificat astăzi, dar The Hobbit este înțesat de ele, de istorie și drame personale.

Vă las și alte articole aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *