Top 3 cele mai bune cărți de fantezie pe care să le citești într-o viață

Vârcolacii, vampirii, demonii devin personaje principale sau secundare în povești inedite. Îmi amintesc că citeam fantezie de mulți ani, dar tot mi s-a părut că Harry Potter merită recitită în fiecare vară. Să stai vara pe plajă citind este o activitate relaxantă. De aceea îți prezint: Top 3 cele mai bune cărți de fantezie pe care să le citești într-o viață.

Cele mai cunoscute cărți de fantezie sunt Harry Potter, Hobitul și Urzeala Tronurilor. Poate acestei liste aș mai adăuga Ucenicul Asasinului și Inelul Nibelungilor. Autorii acestor capodopere au ajuns celebrii prin opera lor. Însă, o serie de fantezie este greu de scris. Știu că poate dura și câțiva ani pân o astfel de serie e completă.

De aceea, vă recenzez Top 3 cele mai bune cărți de fantezie pe care să le citești într-o viață. Sper că o să vă intereseze acest top 3, dar mai mult aș vrea să văd și topurile voastre.

Să începem recenzarea!

The house of always

The House of Always

The House of Always este a patra carte din seria fantezie epică a lui Jenn Lyons A Chorus of Dragons, pe care New York Times a descris-o ca „o poveste de aventuri mai interesantă decât romanele despre hoți, vrăjitori, asasini și regi”.

Pe măsură ce romanul se deschide, cei opt nemuritori nu au reușit să oprească dușmanii lui Kihrin, care își continuă planurile lor de a-l elibera pe Vol Karoth, regele demonilor. Kihrin are propriile sale idei despre cum să lupte. Chiar dacă este dispus să sacrifice totul pentru victorie, costul s-ar putea dovedi prea mare pentru aliații săi.

Acum se confruntă cu o alegere: pot salva lumea în timp ce îl salvează și pe Kihrin? Sau vor fi obligați să vegheze cum el devine chiar răul pe care toți juraseră să-l distrugă?

Motivația este complex exprimată de fiecare personaj. Practic, personaje diferite conlucrează la țeserea poveștii. Iar asta îmi place foarte mult. Modul în care sunt întrepătrunse în poveste te poate fascina.

Poate este un pic ambiguu titlul. Hmm, nu reflectă prea mult din acțiunea romanului. Poate mi se pare doar mie sau poate e ceva general. În fine, nu este un impediment odată ce ai citit recenzia.

carti

Witchshadow

Seria fantastică de bestseller-uri din New York Times a lui Susan Dennard continuă – cu povestea lui Iseult, Threadwitch.

The Witchlands prezintă un tărâm la un pas de război în cea de-a patra carte a seriei de fantezie. Iseult și-a găsit în sfârșit sora Safi, dar reuniunea lor este scurtă. Pentru ca Iseult să rămână în viață, trebuie să fugă din Cartorra în timp ce Safi nu o poate urma. Iseult vrea să salveze pe toată lumea, dar soarta este crudă.

Între timp, vrăjitoarea Aeduan este asaltată de forțe pe care nu le poate învinge. Vivia – regina de drept a Nubrevnei – rămâne fără coroană sau casă.

Pe măsură ce ticăloșii dajung din nou în Witchlands, micul Cahr Awen rămâne singurul care poate opri războiul. Iseult are puterea de a salva națiunea și a vindeca, dar mai întâi va duce o luptă cu ea însăși.

Descoperiți toate cărțile din seria The Witchlands în ordine. Nu veți regreta alegerea, dacă v-a plăcut Harry Potter. Cele două se cam asemănă, dar nu știu, dacă e bine sau rău. Cred că fiecare cititor cu preferințele lui.

Black water sister

Black Water Sister

Această carte este considerată a fi „cea mai bună lucrare de până acum a lui Zen Cho”. Black Water Sister ar putea să surclaseze orice a scris autoarea până acum. Răzbunător și dulce-amar, acest roman din Malaezia este o poveste despre familie, fantome și zei locali.

Falită, fără loc de muncă și tocmai absolventă, Jessamyn părăsește America pentru a se întoarce „acasă”. Dar, în timp ce se împachetează pentru a se întoarce în Malaezia, o țară pe care nu a mai văzut-o de când era mică, începe să audă o voce în mintea ei. . .

În curând, Jess află că vocea îi aparține răposatei sale bunici Ah Ma, care în viață și, aparent, după moarte, se închină unei zeități locale, Black Water Sister.

Când un magnat de afaceri a îndrăznit să-i jignească zeița, Ah Ma a jurat răzbunare și nu se teme să-și șantajeze nepoata pentru a o ajuta să facă răutăți. Pe măsură ce Jess luptă pentru a păstra controlul, ea este atrasă și mai adânc într-o lume a pericolului și a secretelor de familie.

Concluzie

Cărțile de fantezie apar în forme diverse. Fiecare poate să pasioneze un cititor și să îl respingă pe altul. Cele trei prezentate sun mai mult cu vrăjitoare, dar merită toate citite. Voi ce cărți de fantezie preferați?

Vă las idei în articolele precedente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *