Top 3 manga cu creaturi demonice pentru studenți

Vă plac demonii? Recent am terminat de citit Tower of God și mai vreau să citesc alte manga similare. Un Top 3 manga cu creaturi demonice pentru studenți este deci binevenit.

Ar fi drăguț să dăm share la topuri personale pe Facebook. Poate cei interesanți ar avea manga de citit.

De ce fac acest top? Pentru a strânge material ce poate fi folosit în crearea de lumi fantastice. Fiecare dintre noi ar trebui să aibă un top că punct de plecare. Să îți ierarhizezi materialul este un real avantaj când faci orice.

Eu mă axez pe scris și vă dau share la topul meu.

Să începem recenzarea!

1. Hoozuki no Reitetsu (primul din top 3 manga)

Hoozuki no Reitetsu- Natsumi Eguchi

Anul apariției: 2011

Traducerea mea: nu are traducere

Număr de pagini: cam 160/volum

Cine este autorul?

Născut în 1983. Absolvent al Departamentului de Arte al Universității de Artă și Design Joshibi, specializarea în picturi în stil japonez.

În 2009, în timp ce lucra ca OL, a fost nominalizat la al 57-lea premiu Chiba Tetsuya Manga.

Iadul este că orice guvernare, iar orice guvern are oamenii lui din umbră. Oamenii aceia dedicați muncii și loiali. Iadul Japonez îl are pe Hozuki.

Luptele zilnice cu Lordul Enma și aventurile pentru găsirea unor subalterni noi sunt nesfârșite. Însă Hozuki este haios. Cum ar fi Iadul fără el?

Îmi place maniera comică și personajul Hozuki. Practic, el nu își schimbă expresia facială niciodată, dar prin corectitudinea lui se pune în situații haioase.

Nu îmi place faptul că nu există un anime complet. Anime-ul Hozuki no Reitetsu este prea scurt pentru a conține toată manga.

Îl recomand amatorilor de comedie și studenților la actorie. Veți râde cu lacrimi.

Vă invit la o recenzie alternativă a seriei Hoozuki no Reitetsu:

 Iadul este o adevarata societate plina de birocratie, dar cu toate acestea, afacerile se desfasoara mai usor ca niciodata si asta datorita eficientei demonice a lui Hoozuki. Acesta este adjunctul principal al lordului Enma, regele iadului. Indiferent ca trebuie sa ofere consiliere pentru demonii din folclorul Japonez, sau ca are misiuni diplomatice din iadul Iudeo-Crestin, Hoozuki este pregatit sa infrunte orice provocare. Seria Hoozuki no Reitetsu il are in prim plan pe sadicul Hoozuki in timp ce-si petrece zilele rezolvand orice problema a iadului.

(animenews)

2. Berserk

Berserk- Kentaro Miura

Anul apariției: 2009

Traducerea mea: nu are traducere

Număr de pagini: cam 224/volum

Cine este autorul?

Kentaro Miura este un artist japonez manga cunoscut mai ales pentru popularul său manga dark fantasy Berserk, care a început serializarea în 1989.

Gut un mercenar în căutarea unor ființe demonice se plimbă printr-o țară ce pare Anglia. Scopul lui este să se protejeze de ființele ciudate și să afle cât mai multe despre foștii lui amici. Vă reuși Gut să supraviețuiesca?

Manga nu este potrivită pentru copii. Ar trebui marcată 18+.

Îmi place maniera de desen. Povestea se sprijină pe un tip de desen superb care amintește de picturile europene.

Nu îmi place prea mult violența. Uneori ea este exagerată.

Recomand manga studenților la pictură și celor la istorie. Ar fi interesant că ei să descopere sursa de inspirație a desenului.

Vă invit la o recenzie alternativă a seriei Berserk:

Născut din cadavrul mamei sale, un mercenar tânăr cunoscut doar sub numele de Guts ştie doar un singur mod de a supravieţui: luptând pe câmpul de bătălie. Zilele trec şi ajunge să se alăture mai mult de nevoie Bandei Şoimului, unde îl va cunoaşte pe Griffit… Berserk este o poveste medievală, sinistră prin adevărul ce îl prezintă, lăcomia pentru putere distrugând cu uşurinţă şi cel mai binevoitor om de pe pământ.

(animekage)
3. Strike the Blood

Strike the Blood- Gakuto Mikumo

Anul apariției: 2015

Traducerea mea: nu are traducere

Număr de pagini: cam 224/volum

Cine este autorul?

Gakuto Mikumo este un scriitor japonez de romane ușoare de mister și science fiction din Prefectura Oita din Japonia. Este membru al Misterelor Scriitori din Japonia și Honkaku Mystery Writers Club din Japonia. A studiat limba engleză la Universitatea Sophia, unde a absolvit.

Într-o lume în care vampirii există, insule de oameni au fost create. Zero o întâlnește pe Yukina într-o astfel de insulă. El descoperă că ar fi un câmpie vânat, iar asta îi schimbă viața. Se va îndrăgosti el de Yukina?

Poate este puțin conținut care deranjează în această manga, dar este doar desenul de vină.

Îmi place simplitatea poveștii, dar este și un dezavantaj.

Nu îmi place faptul că povestea vampirilor este stricată de această manga. O poveste clasică limitează puterea acordată vampirilor pentru a crea noi soluții de evadare.

Recomand manga studenților la arte plastice. Desenul e foarte fain, iar povestea nu este neapărat stricată.

Vă las o recenzie independentă a seriei Strike the Blood:

Pe Insula Itogami, o insulă artificială din sudul Japoniei care a fost transformată într-un sanctuar dedicat demonilor, trăiește Akatsuki Kojou, un elev normal de liceu devenit recent al Patrulea Progenitor, cel mai puternic vampir cu puteri care ar putea strica balanța dintre cei 3 progenitori aflați deja la conducere. Având rețineri în ceea ce privește noile puteri greu de controlat, Yukina Himeragi este trimisă pe insulă cu scopul de a-l supraveghea în de-aproape. Aceasta descoperă aproape imediat că nu la puterile lui incontrolabile trebuie să aibă grijă, ci mai de grabă la „pornirile” lui care dau startul unei competiții între ea și restul femeilor din viața lui. (…)

(animekage)
Concluzie

Acesta a fost Top 3 manga cu creaturi demonice pentru studenți.

Sper că vă vor plăcea seriile Berserk, Hozuki no Reitetsu și Strike the Blood. Până data viitoare o să pregătesc un articol cu 5 manga cu apocalipsă. Tot un top, dar cu ceva diferit.

Vă las articol precedent întrebând:

Ați mai văzut manga despre Iad?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *