Top 4 cele mai bune manga ciudate din 2017

Top 4 cele mai bune manga ciudate din 2017 este o încercare de retrospectivă asupra manga pe care le-am citit în 2017. Sigur, de atunci și până acum, unele dintre ele au mai avut actualizări. Deci, dacă o manga aleasă continuă până în 2020, nu este un detaliu important.

Cred că dorința unui mangaka (artist manga) este aceea de a fi cât mai mult în topul creatorilor din țara lui. De aceea, să ne bucurăm când o manga continuă cu mult până în prezent.

Fiind topul meu, am ales ghidată de subiectivitate manga pe care le-am preferat în acel an. Poate voi sunteți fani Shounen sau Shojo, dar veți găsi totul aici.

Să începem deci Top 4 cele mai bune manga ciudate din 2017!

1. Promised Neverland

Promised Neverland –Kaiu Shirai

Anul apariției: 2016( până în 2020)

Traducere: nu există

Număr de pagini: 192

Seria se petrece într-o lume din viitor în care existau orfelinate încremenite în timp. Ema trăiește o viață fericită alături de alți copii.

Până când, într-o noapte, află un secret groaznic despre existența lor și lumea exterioară orfelinatului care va zgudui tot ce știau ei despre lume din exterior.

Va reuși Ema să evadeze împreună cu toți copii orfelinatului?

Conținutul sensibil al acestei manga este legat de imaginile foarte detaliate ale morții și grotescul cu care sunt descrise unele personaje.

Temele comune sunt moartea, condiția umană și viitorul. Astfel, mi-a plăcut sugestia care însoțește povestea din manga.

Nu mi-a plăcut ecranizarea, culoarea strică totul. De aceea, recomand manga pasionaților de SF și psihologie.

Vă citez și o recenzie alternativă pentru această manga și vă invit să urmăriți anime-ul:

Când trei copii geniali dintr-un orfeliant idilic află secretul existenței lor, încearcă să evadeze din mâinile îngrijitoarei malefice și să-i conducă pe ceilalți copii printr-un plan riscant.

(sursă IMDB)

2. Attack on a Titan

Attack on a Titan-Hajime Isayama

An: 2017( până în 2020)

Traducere: nu există traducere

Număr de pagini: 256

Ok, 2017 era anul în care mă pasiona distrugerea lumii de către zei. Așa că, după Promised Neverland, ce avea să urmeze?

O manga cu titani în care Eren Jager încearcă să salveze lumea de ciudatele vietăți fără minte care mâncau oameni. Va reuși oare Eren, după ce și el află un secret groaznic, să salveze lumea, dar și propria viață?

Din nou, conținutul sensibil se bazează pe imaginile foarte explicite, dar tailandezii au o versiune în care titanii poartă pantaloni. Poate- e o idee.

Mi-a plăcut ideea de la care a pornit manga. Însă, e o prea mare diferență între versiunile diferitelor țări și traducerile lor.

Dacă vreți să vedeți singuri, luați traducerea în română și comparați manga aceea cu cea în japoneză și tailandeză.

Vă recomand seria fantstică tuturor fanilor de distopii. Vă citez și o recenzie alternativă pentru această manga și vă invit să urmăriți anime-ul:

Rasa umană, protejată de titani cu ajutorul unor ziduri înalte de 50 de metrii, este surprinsă de cel mai mare titan din istorie. Acesta sparge cu ușurință zidul ce protejează omenirea, iar iadul se dezlănțuie în interiorul zidului. Eren, Mikasa, precum și ceilalți locuitori sunt total neputincioși în fața cruzimii titanilor.

Attack on Titan ilustrează foarte clar puterea rasei umane de a lupta pentru supraviețuire, în ciuda șanselor infirme pe care aceasta le are.

(sursă Cărturești)

3. Blue Period

Blue Period- Tsubasa Yamaguchi

Anul apariției: 2017( până azi)

Traducere: nu există

Număr de pagini: 224/ volum

Manga se bazează pe povestea lui Yatora care nu era foarte adptat vieții lui. Astfel, după ce descoperă o pasiune pentru desen viața lui se schimbă. Oare unde se va opri?

Manga este postrivită pentru majoritatea publicului, iar temele abordate nu deranjează prea tare cititorul.

Recomand mai ales fetelor să citească această serie datorită desenului fascinant care îmi place. Însă, nu îmi place tot ce ține de tehnica introducerii personajelor.

Vă citez și o recenzie alternativă pentru această manga și vă invit să urmăriți anime-ul:

Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Blue Period scrisă de Tsubasa Yamaguchi. Blue Period a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Blue Period este editura Kodansha Comics USA – poți vedea lista completă de cărți publicate la editura Kodansha Comics USA aici. Cartea Blue Period face parte din categoria Ficțiune. Este o carte subțirică, are numai 224 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Blue Period și, de asemenea, sperăm că autorul Tsubasa Yamaguchi, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

(preluare cu modificări din booknation)
4. Seven Deadly Sins

Seven Deadly Sins- Nakaba Suzuki

Anul apariției: 2012(până în 2020)

Traducere: nu există

Număr de pagini: 194

Pentru locul al patrulea am ales Seven Deadly Sins o manga drăguță cu cavaleri. Când Melodias și banda lui se întâlnesc cu prințesa Elisabeth, aventura lor se îndreaptă spre salvarea regatului din fața Cavalerilor Sfinți. Vor reuși ei să-i învingă?

Există un puternic conținut sensibil legat de glumnele lor și îmbrăcămintea cavalerilor din Seven Deadly Sins. Nu recomand copiilor.

Îmi place comicul creat de parodierea cavalerilor. Asta aduce ceva nou poveștilor cavalerești, iar tot ce e diferit contează.

Nu îmi place că uneori designul este prea vulgar. Poate o versiune mai liniștită ar fi fost mai bună.

Vă recomand să citiți această epopee modernă, dacă ați citit Cervantes sau proză medievală. E cu totul altceva și vă va uimi.

Vă citez și o recenzie alternativă pentru această manga și vă invit să urmăriți anime-ul:

Într-o lume similară cu epoca medievală a Europei, Cavalerii Sacri protejează regatele Britaniei folosind o magie extrem de puternică. Totuși, o parte dintre aceștia și-au trădat patria și și-au întors armele împotriva camarazilor în încercarea de a detrona conducătorul regatului Liones. Au fost învinși de Cavalerii Sacri, dar începuseră zvonuri cum că aceștia, acum numiți „Cele Șapte Păcate Capitale”, încă trăiau. Cu zece ani mai apoi, însuși Cavalerii Sacri au dat o lovitură de stat, devenind noii conducători tiranici ai regatului Liones

(sursă animekage)
Concluzie

Așa închei acest Top 4 cele mai bune manga ciudate din 2017 . Sper că o să vă conving să citiți și manga puțin mai neobișnuite.

Totalitatea lumilor ciudate prezentate o să vă fascineze și momentele comice din serii le fac să merite citite. Poate și Bungou Stray Dogs ar fi interesant pentru voi. Aveți articolul aici.

Apoi, voi Top 4 cele mai bune manga ciudate din 2017 ați scrie?

1 thought on “Top 4 cele mai bune manga ciudate din 2017”

  1. Din punctul meu de vedere nu par a fi ciudate . Da ! „Promised Neverland” este la inceput ciudata, apoi se transforma intr-o lalaiala pentru masa. „Attack on a Titan” este ceva nou pot spune, carea a atras populatia, dar nu sa axat pe ceva special continuand povestea, pana a dat in plitiseala.

    Daca as sta sa ma gandesc as alege : „APOSIMZ” , „Magus of the Library” „Satanophany”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *