Topul celor mai bune serii cu Mafia

Ați văzut La Casa de Papel? Poate da, până la urmă e un serial recent cu multă acțiune. Ei bine, unele manga cu povești mafia sunt la fel de interesante. De aceea, facem Topul celor mai bune serii cu Mafia.

Formele sunt diferite de clasicul Godfather, dar la fel de intrigante. De aceea vă fac un top al manga cu mafia.

Nu mă voi rezuma doar la poveștile cu mafioți, ci și la o imagine de ansamblu asupra problemei. Scopul final e să vă prezint obiectiv ceea ce mafia apare a fi în manga. Nu uitați, manga nu au că obiect parodierea.

Prin stereotipuri sunt transmise lecții, dar există și manga diferite.

Să începem recenzarea!

Banana Fish

Banana Fish- Akimi Yoshida

Anul apariției: 2009 (Viz Media)

Traducere: nu există traucere

Număr de pagini: 192

Seria portretizează mafia Americană. Asha Lynx găsește într-o noapte un om pe moarte care îi dă o fiolă cu un praf alb, Banana Fish.

De aici el va întâlni alte personaje în răzvrătirea lui împotriva lui Donului Mafiei.

Conținutul sensibil însoțește manga. Răni, scene de sex și torturi apar pe parcursul cărților noi. Practic, unele categorii de public nu ar trebui să citească acest tip de romane.

Îmi place că temele abordate aduc în discuție moartea, iubirea, efectele corupției. Deși, ele nu sunt dezbătute așa cum vedem în filmele clasice cu mafia italiană.

Nu mi-a plăcut finalul, aș fi preferat ceva mai puțin dramatic. Sugestia este o modalitate de a oferi un final deschis, dar când sugestia e prea puternică strică.

Însă realitatea mafiei este diferită de poveștile romantice. Recomand seria studenților pasionați de filme de acțiune. Vă propun și un alt punct de vedere:

O dramă criminală de ficțiune-pulpă înfășurată în jurul unei conspirații.Puțină lumină despre povestea ilustrată frumos și complicat care este Banana Fish nu lăsați titlul să vă păcălească.

Banana Fish nu este un anime ușor de vorbit,nu în ultimul rând datorită conținutului său matur despre viol, trafic de copii și pedofilie.În ciuda lipsei de sânge și sânge pe care mulți spectatori de anime o asociază din greșeală cu „maturitatea”,Banana Fish poate fi totuși un anime incomod de urmărit, deoarece explorează efectul traumei pe care o suportă personajele cât și,efectul acesteia,și nu traumei în sine.

(animekage)

Monster

Monster- Naoki Urasawa

Anul apariției: 2019 (Carlsen Verlag)

Traducere: nu există traducere

Număr de pagini: 428

Poate nu chiar mafia, dar implicarea ei activă. Povestea doctorului Tenma este bazată pe o luptă între bine și rău. După ce a salvat un copil de la moarte, doctorul își pierde postul și iubita. Însă anii trec și apariția unui criminal zguduie existența doctorului. Va reuși Tenma să scape lumea de asasin?

Conținutul sensibil e prezent în scenele de violența. Nu sunt rare momentele în care doctorul trage cu pistolul sau se luptă cu diverse personalități din lumea fostei Germanii.

Mi-a plăcut redarea acțiunii că într-un film vechi cu mafia. Chiar și maniera de desen este elaborată ca într-o manga veche. Desenele sunt robuste, cu umbre și personaje impunătoare.

Nu mi-a plăcut stilul de desen. Aș fi vrut un design mai modern, dar e doar părerea mea. Citind manga noi majoritar, nu pot spune că stilul de desen mă fascinează în acest caz.

Recomand această manga fanilor filmului Godfather. Seria celebră italiană se aseamănă cu manga japoneză. Practic, ar fi cam același unghi din care privim povestea.

Vă propun o recenzie independentă:

Viața tânărului, dar genialului doctor Kenzo Tenma se schimbă radical după ce acesta este pus în fața unei decizii grele: să își urmeze conștiința și să salveze viața unui băiețel supraviețuitor al unor crime macabre sau să fie prins în mașinațiunile politice unde trebuie să-l salveze pe primar? Această decizie îl va afecta atât pe el, cât și pe cei din jurul lui. Germania este zguduită de o serie de crime înfricoșătoare, unde doar cuplurile fără copii sunt vizate de către criminalul în serie. Însă ceva din trecutul lui Kenzo nu îi dă pace.

(cărturești)

Stray Dogs Howling în the Dark (Dogs)

Stray Dogs Howling in the Dark (Dogs) – Shirow Miwa

Anul apariției: 2000(până în 2001)

Traducere: nu există traducere

Număr de pagini: 200

Ok, mafia, știința malefică, această manga are de toate. Asasinul Mihail care dorește să scape de durerea pierderii iubitei lui este nucleul în jurul căruia gravitează cele patru povești.

O asasină, un informator și rezultatul experimentelor odioase își duc existența într-un oraș al viitorului. Singurul scop este supraviețuirea.

Conținutul sensibil al acestei manga nu este prea bogat. Violența și câteva scene dintre Naoto și Magato sunt deranjante.

Mi-a plăcut abordarea temei, dar ar fi putut să adauge mai multe detalii relevante de fundal. Uneori, aș fi vrut să citesc și seria anterioară, dar de abia am găsit-o și pe asta.

Nu mi-a plăcut conținutul sensibil. Deși puțin, uneori e vulgar. Magato și plăcerea lui pură pentru a ucide, Heinen care o apără pe Nill sunt faze foarte violente ale acestei manga.

Nu recomand să citiți cu cineva alături. Nu citiți în tren, riscați să ajungeți ca ursul fără coadă. O bunică s-ar putea mira: „Vai mamă, ce citești!”.

Poate fanii jocurilor de acțiune ar aprecia manga aceasta. Este o abordare practică a unei ovești cu mafia.

Vă invit la vizionarea unei ecranizări după această manga:

91 Days

91 Days- Taku Kishimoto

Anul apariției: 2016

Traducere: nu are traducere

Număr de pagini: –

Când Mafia ucide familia înstărită și coruptă a unui băiat, viața lui se modifică drastic. În căutarea asasinului, Angelo trebuie să se scufunde în lumea dură a imperiului criminalilor. Va reuși să se răzbune?

Există multe scene de luptă, ucideri, etc. Practic, o grămadă de conținut deranjant. De aceea, hai să nu citim chiar toți.

Mi-a plăcut atmosfera autentică. Te poartă prin anii 1920, în lumea mafiei italiene. Numele, locurile și personajele par autentice.

Nu mi-a plăcut partea introductivă. Poate e puțin prea lungă, iar violența promovată de personaje este intensă.

Per ansamblu mi-a plăcut manga. Universul ei este fascinant și autentic. Să citești această manga sau să vizionezi anime-ul e ca și când ai plonja într-un documentar National Geografic.

Recomand manga tuturor celor pasionați de filme vechi cu mafia. O să fie fascinant să vezi perspectiva japoneză asupra mafiei europene.

Vă invit la o recenzie independentă:

La început parca nu ai vrea sa îl vizionezi deoarece este la fel ca in alte filme ,dar după 5 episoade îți ieși din minții de plăcere , nu vreau sa dau spoilere ,dar este cel mai bun anime de acțiune ,păcat ca nu va mai fii o partea a doua ! Hai sa va fac o mică descriere : Ești pe undeva pe la începutul vremurilor când apăruseră primele mașini iar dintr-o data se întâmpla ceva rău familiei tale , tu pleci deoarece nu vrei sa fii urmărit de către trecutul “negru” al tatălui tău ,dar e tot înce […]

(animekage)
Concluzie

Mafia prezintă lumi ciudate și dure. Însă realitatea manga și a filmelor arată oamenii cu povești triste.

Nimeni nu se naște criminal, dar mulți devin așa din cauza mediului în care trăiesc. Uneori e mai ușor să aparții părții întunecate a societății.

Sper că v-a plăcut articolul de astăzi, îl aveți pe cel despre Shojo pe site. Poate ar trebui să se face și jocuri după aceste manga.

Sper că îmi veți spune mai multe despre seria Gangsta.

Da chiar, v-a plăcut Gangasta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *