Topul celor mai bune site-uri de downloadat cărți

Vă plac cărțile, dar portofelul nu vă ajută? Sunt și eu în situația asta. Însă, am aflat că există site-uri legale de unde să cumpărăm cărți noi. De aceea, va prezint Topul celor mai bune site-uri de downloadat cărți.

Nu sunt pentru torrent . Există multe motive pentru care să nu folosiți astfel de aplicații. Da, au cărți noi și scumpe. Însă, nimic nu este gratuit. Torrent-ul vine la pachet cu viruși de calculator, probleme de siguranță a datelor și, de ce nu, amenzi.

Deci, alegeți mereu calea legală. Există și site-uri legale care oferă cări noi aproape gratuit. Abonamentele la aceste site-uri pe care vi le prezint sunt accesibile.

Acum, dacă mă întrebai pe mine, aș spune că prefer cartea tipărită. Îmi obosește ochii mai puțin și reduce dorința de a citi printre rânduri. Dacă vreți carte nouă tipărite, avem un top al site-urilor de unde să cumpărați.

Să începem recenzarea!

academia.edu

Academia.edu ( super site și pentru planul gratuit și cel plătit)

Cred că am descoperit acest site în anul I de licență. Cărțile pe care le promovează îi ajută pe scriitorii noi, dar și pe studenții plini de referate. Nu veți găsi cărți de literatură( sau cel puțin nu prea multe). Însă, Academia.edu este foarte bună pe partea de cercetare literară.

Site-ul este construit ca să poți distribui și dowloada tot ce îți dorești. Ai opțiunea de a te loga cu contul Google, deci nu este greu de folosit. După ce te loghezi, poți selecta un plan. Sincer, eu l-am preferat pe cel gratuit. În general, facultatea cam oferă studiile și articolele gratuit. O să mă gândesc la planul plătit când voi termina masteratul. Deocamdată, am de unde face rost de ultimele cercetări.

Avantajul de a fi gratuit, aduce și un dezavantaj major. Unele articole sunt scrise de oameni fără studii de specialitate. Deci, informația nu este verificată de corectori specializați. Este posibil să existe greșeli sau conținut eronat.

Însă, poți verifica datele pe care le crezi departe de adevăr. Dacă ești atent, poți să obții informații valoroase din sursele pe care le cunoști. Nu ezita să verifici sursa înainte de a lua de bune toate informațiile.

scribd

Scribd ( super cărți, scump însă)

Cred că am văzut pe acest site toate tipuri de cărți. Este un site perfect pentru scriitori noi și pentru studenții la toate specializările. Am citit o carte de Cedric Villani, dar și Liturghia Negră. Am găsit Dumas, dar pot citi și Michio Kaku.

De aceea, sursele de la Scribd sunt mai sigure. Distribuind cărți consacrate, site-ul are o credibilitate puternică. Deci, nu riști să iei viruși, iar informația este sigură. Contra prețului abonamentului, poți să citești cât vrei.

Acum ajungem la dezavantaje. Prețul abonamentului este mare și se schimbă constant. În plus, prețul este în euro, dar se convertește în lei. Deci, de aceea, noi tindem să plătitm mai mult.

researcchgate

ResearchGate (pentru cei care studiază științe exacte)

Cred că orice student la Fizică știe site-ul ăsta. De fapt, ei m-au ajutat să-l găsesc. Într-o zi, unul mi-a spus: Ela, da dă pe ResearchGate și găsești orice!

Chiar așa a fost. Am găsit sute de articole despre educație și metode de predare noi. Erau milioane de articole despre flori și medicamente. Însă, nici o carte de citit. Asta nu știu cum s-ar cataloga. Mi-am făcut lucrarea de licență de pe ResearchGate și fără bani.

Însă, dacă vreți să investiți, acesta este locul perfect. Informația este verificată și actualizată zilnic. Prețul este pe articol, nu la un abonament dezavantajos. Practic, cumperi cât ai nevoie.

Însă, poate să fie ca datul iama în magazine după ce ai ținut cură trei luni. Cumperi mult și la preț mare. Deci, înainte să cauți articole pe ResearchGate (acest site nu este pentru scriitori noi, ci pentru oameni de știință), stabilește-ți bugetul.

Dacă îți scrii lucrarea de licență, poți să ne trimiți întrebările tale și noi te vom ajuta cu răspunsul potrivit despre redactare și idei de licențe. Apoi, dai o căutare și pe ResearchGate și vezi ce poți selecta pentru o bibliografie bună.

Concluzie

Există și alte site-uri, dar să rămânem la un top al celor pe care le folosesc. Pentru carte tipărită aveți alt articol.

Vă las articolul anterior și vă întreb:

Aveți conturi pe alte site-uri la fel de utile?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *